Η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ Λυκείου 2015


Μικρή σε διάρκεια αλλά πλούσια σε εμπειρίες, εικόνες και συγκινήσεις αποδείχθηκε τελικά η εκδρομή της Β΄ Λυκείου στους νομούς Σερρών και Δράμας, στις 13 και 14 Φεβρουάριου 2015. Μέσα σε δύο μέρες τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές μαγεύτηκαν από τις φυσικές ομορφιές των δύο νομών και γνώρισαν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσής τους.

Αρχικά επισκεφτήκαμε το σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα πιο όμορφα επισκέψιμα σπήλαια της Ελλάδας και μυηθήκαμε στο μαγικό του κόσμο. Η μονόωρη ξενάγηση μας αποκάλυψε πολλά από τα μυστικά του, μας πληροφόρησε για το ιδιαίτερο αυτό οικοσύστημα και ανέδειξε τις ομορφιές του σπηλαιοδιάκοσμου. Ευχαριστούμε την κ. Ζήση για τη θερμή υποδοχή της και τις δύο ξεναγούς μας για την τόσο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

 

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την πόλη των Σερρών, περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια της, ανακαλύψαμε τα βυζαντινά της μνημεία και δεν παραλείψαμε βέβαια να πάρουμε και μία γεύση από τη νυχτερινή της ζωή.

 

Αφού απολαύσαμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας, που βρισκόταν 5 Km έξω από την πόλη των Σερρών, το επόμενο πρωί συνεχίσαμε την εκδρομή μας με προορισμό την Αμφίπολη. Η γλυκύτατη ξεναγός μας δεν παρέλειπε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης να μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες τόσο για την ιστορική σημασία της πόλης, όσο και για τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στην περιοχή. Η ξενάγηση που ακολούθησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ήταν μοναδική. Δεν είδαμε μόνο τα αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το μουσείο αλλά μάθαμε και τόσα πολλά και ενδιαφέροντα γι΄ αυτά τοποθετώντας τα σε μία γραμμή του χρόνου από την προϊστορική μέχρι και τη μεταβυζαντινή εποχή.

Νιώσαμε ιδιαίτερα τυχεροί και προνομιούχοι καθώς με τη μεσολάβηση της ξεναγού μας – και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι΄ αυτό – δεν επισκεφτήκαμε μόνο τον τάφο του Βρασίδα και το Λιοντάρι της Αμφίπολης, αλλά και αρχαιολογικούς χώρους που δεν είναι πλέον προσβάσιμοι στο κοινό, όπως το Αρχαίο Γυμνάσιο, το Βόρειο Τείχος και την ξύλινη γέφυρα.

Γευματίσαμε στην πόλη της Δράμας και αν και δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για περιήγηση φροντίσαμε να περπατήσουμε μέσα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης.

Ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε και άλλες τέτοιες εκδρομές στο μέλλον.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Γκανάς Απόστολος και συνοδοί οι καθηγήτριες, Καραγιάννη Ελένη και Καρασαββίδου Μαρία.