Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Ανακοινώσεις » Δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και φιλαναγνωσίας στο ΓΕΛ Μακροχωρίου

Δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και φιλαναγνωσίας στο ΓΕΛ Μακροχωρίου

Με δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και φιλαναγνωσίας έκλεισε και άνοιξε η σχολική χρονιά για το ΓΕΛ Μακροχωρίου.

Τον Μάιο του 2021 οι μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης οργάνωσαν τον καθαρισμό των δρόμων και των πάρκων γύρω από το σχολείο. Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό έκαναν τον χώρο τους αρκετά πιο όμορφο και υποσχέθηκαν να αγαπάν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Τον εξοπλισμό καθαριότητας παραχώρησαν ευγενικά οι Εθελοντές καθαριότητας του Δήμου Βέροιας.

Δεν σταμάτησαν, όμως, μόνο στις περιβαλλοντικές δράσεις. Τις ζεστές μέρες του Ιουνίου συγκέντρωσαν είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο Βέροιας και το ποσό των 400 ευρώ ως βοήθεια για τους πυρόπληκτους της Κορινθίας με τη συνδρομή όλων των μαθητών του λυκείου μας, των καθηγητών και της τοπικής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

Επίσης, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έχουν μετατρέψει τον διάδρομο του σχολείου σε μία ιδιότυπη δανειστική βιβλιοθήκη αξιοποιώντας και διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία ιδιωτών που, ενώ προορίζονταν για τους κάδους ανακύκλωσης, κατέληξαν στα χέρια εφήβων που αγαπούν τη λογοτεχνία και απολαμβάνουν την ανάγνωσή της.

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές μας και την υπεύθυνη καθηγήτριά τους, Μαρία Μιζαντζίδου, και τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή συνέχεια στις δράσεις τους!

image_pdfimage_print