Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Ερευνητικές εργασίες » Project 2015-2016 » Εκδρομή στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας 2015

Εκδρομή στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας 2015

Την Παρασκευή 13/11/2015, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του τμήματος Α3 στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με θέμα τον ελληνικό κινηματογράφο. Έτσι, με την συνοδεία του κ. Αραπίδη και της κ. Μιζαντζίδου, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο Κινηματογράφου και παρακολούθησαν πέντε ταινίες μικρού μήκους.

Συγκεκριμένα, στο μουσείο η υπεύθυνη μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες σχετικά με την εξέλιξη του κινηματογράφου και έπειτα τους έκανε μια μικρή ξενάγηση στο μουσείο, δείχνοντάς τους μερικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούσαν στις παλιές ταινίες. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν όλοι σε ένα δωμάτιο, στο οποίο μίλησαν με την υπεύθυνη για το θέατρο και για το πως εκφράζονται οι ηθοποιοί. Έπειτα, όσοι μαθητές ήθελαν συμμετείχαν στη δημιουργία μιας ταινίας, την οποία βιντεοσκόπησαν με την βοήθεια και την καθοδήγηση της υπεύθυνης του μουσείου. Έτσι, αυτοσχεδιάζοντας δημιούργησαν ένα αρκετά καλό και χιουμοριστικό ταινιάκι. Επίσης, είδαν ένα μικρό βιντεάκι σε 3D με θέμα τον κινηματογράφο, σε μία ειδική αίθουσα του μουσείου.

Αργότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν 5 ταινίες μικρού μήκους, από τις οποίες οι τρεις ήταν κινούμενα σχέδια. Οι ταινίες που παρακολούθησαν ήταν οι εξής:

- Ο ΧΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ / JUAN Y LA NUBE / JUAN AND THE CLOUD, Giovanni MACCELLI, Spain, 2014, 14΄
- Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ / STAKLENI COVJEK / TRANSPARENCY, Daniel SULGIC, Croatia, 2015, 6΄
- ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΝΤΗΛΙ / THE MISSING SCARF, Eoin DUFFY, Ireland, 2013, 7΄
- Η ΚΟΤΑ / THE CHICKEN, Una GUNJAK, Germany, Croatia, 2014, 15΄
- ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΖΩΕΣ / ICH HAB NOCH AUFERSTEHUNG / STILL GOT LIVES, Jan Gerrit SEYLER, Germany, 2013, 23΄

Όταν τελείωσε η επίσκεψη των μαθητών στο μουσείο καθώς και η προβολή των ταινιών, τους δόθηκε ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές πέρασαν εξαιρετικά καθώς βρήκαν την ξενάγηση στο μουσείο αρκετά ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε υπευθυνότητα και προσοχή τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους μαθητές, κάτι το οποίο ήταν σημαντικό για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

image_pdfimage_print