Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Εκδρομές » Το ΓΕΛ Μακροχωρίου επισκέπτεται το ΚΠΕ Ελασσόνας

Το ΓΕΛ Μακροχωρίου επισκέπτεται το ΚΠΕ Ελασσόνας

Την πρώτη μέρα της Άνοιξης επέλεξε η Περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Μακροχωρίου για να κάνει την εξόρμησή της στο Θεσσαλικό κάμπο. Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 37 μαθητές-μαθήτριες της Α” και Β” Λυκείου μαζί με τις καθηγήτριές τους Ελένη Καραγιάννη, Έλενα Καραγεωργίου και Βανέσσα Ζιάκα επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Ελασσόνας στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται κατά τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας με θέμα: «Βότανα: Η θεραπευτική δύναμη της φύσης».

Η ομάδα παρακολούθησε ημερίδα με θέμα το δάσος, καθώς η πρώτη μέρα της Άνοιξης τυχαίνει να είναι και η παγκόσμια ημέρα δασοπονίας. Επίσης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για τα αρωματικά φυτά και βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή και δενδροφύτευσε στις όχθες του ποταμού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στη πόλη της Λάρισας, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αρχαίο θέατρο, το φρούριο αλλά και να γνωρίσουν σύγχρονες πτυχές της πόλης.

Η ομάδα μας δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην πόλη της Λάρισας για να πάρει μία ακόμα «γεύση» από τις ομορφιές της και για να θαυμάσει από κοντά τα αποτελέσματα της δενδροφύτευσης. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για τη φιλοξενία και τη Δασάρχη του νομού Λαρίσης για τα όμορφα φυτά που μας χάρισε.

image_pdfimage_print