Τρίωρο βιωματικό εργαστήριο της Σχολής Γονέων του ΓΕΛ Μακροχωρίου


Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε τρίωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργάνωσε η Σχολή Γονέων του ΓΕΛ Μακροχωρίου σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η εκπαιδευτικός Ελένη Καραγιάννη με τους γονείς μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Τη συνάντηση συντόνισε η κοινωνική λειτουργός – εκπαιδεύτρια ενηλίκων Σέβη Γεωργιάδου, η οποία παρέθεσε στους/ις παραβρισκόμενους/ες τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο του θέματος όσο και το βιωματικό. Μέσα από παραδείγματα, ασκήσεις και ομαδική διαδικασία, είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας γύρω από το απαιτητικό θέμα της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια. Παράλληλα, αναγνωρίσαμε προσωπικές ανάγκες και τρόπους ανταπόκρισης μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Η ομάδα αναμένει τη επόμενη συνάντηση καθώς τη βρήκε χρήσιμη και απαραίτητη για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων αλλά και ως μια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης.