Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Εκδηλώσεις » Το ΓΕΛ Μακροχωρίου δίπλα στους πρόσφυγες

Το ΓΕΛ Μακροχωρίου δίπλα στους πρόσφυγες

Σάββατο 2 Απριλίου 2016: η μικρή Σαμ είχε τα πρώτα της γενέθλια! Και εμείς την τύχη να βρεθούμε κοντά της.

Με την πρωτοβουλία της Ομάδας Αλληλεγγύης Βέροιας, οι καθηγήτριες του σχολείου μας κ. Καρασαββίδου Μαρία, Καστίδου Νόπη, Μάρκου Έφη, Ζιάκα Βανέσσα και Καραγιάννη Ελένη και ο καθηγητής κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, βρέθηκαν στο χώρο του παλιού στρατοπέδου «Καπετάν Ακρίτα» λίγο έξω από τη Βέροια στις όχθες του Αλιάκμονα το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016. Με κέικ και μπισκότα κάθε είδους οργανώθηκε μια όμορφη απογευματινή συνάντηση των προσφύγων από τη Συρία που φιλοξενούνται στην περιοχή μας με μοναδικό σκοπό την έμπρακτη απόδειξη της συμπαράστασης και την αλληλεγγύης μας προς αυτούς.

Μωρά παιδιά με τις μανάδες τους μας προϋπάντησαν στην είσοδο του στρατοπέδου και όλοι μαζί ανηφορίσαμε στο χώρο που είχαν στρωθεί πρόχειρα τα 2-3 τραπέζια. Εκεί γνωρίσαμε και τη μικρή Σαμ (στις πρώτες 2 φωτογραφίες) που είχε και τα γενέθλιά της. Μιλήσαμε με τη μητέρα της που αγωνιά, όπως και όλοι οι πρόσφυγες για το πότε θα ανοίξουν πάλι τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Είδαμε παντού χαμογελαστά πρόσωπα! Ανθρώπους ταλαιπωρημένους αλλά με ψυχικά αποθέματα απίστευτα, να έχουν χάσει όλα τα υπάρχοντά τους, να βρίσκονται σε μια περιοχή που ούτε καλά-καλά ξέρουν που βρίσκεται και παρόλα αυτά να ποζάρουν με χαμόγελο στο φωτογραφικό μας φακό και να δείχνουν ότι η ανθρώπινη φύση μπορεί να είναι λαμπερή και αισιόδοξη κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Τον επίλογο σε αυτό το άρθρο ας αφήσουμε να τον κάνει στο επόμενο βίντεο η 7χρονη MALAK  από τη Συρία…

και ο γνωστός ηθοποιός Mandy Patinkin.

 

image_pdfimage_print