Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Εκδηλώσεις » Διοργάνωση ημερίδας από τους μαθητές μας κατά του ρατσισμού και του bullying

Διοργάνωση ημερίδας από τους μαθητές μας κατά του ρατσισμού και του bullying

Αυλαία έπεσε την τελευταία μέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα με το πιο γιορτινό και ταυτόχρονα συγκινητικό και αισιόδοξο τρόπο: οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Ελευθεριάδου Άννα, Βογιατζόγλου Πόπη και Μακρίδου Στέλλα επιμελήθηκαν και παρουσίασαν ημερίδα με θέμα το ρατσισμό και την ενδοσχολική βία.

Δεν αρκέστηκαν μόνο στο να εντοπίσουν τα αίτια και τις συνέπειες που έχουν τα δύο αυτά αρνητικά φαινόμενα στη ζωή των μαθητών και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές όλων μας με στόχο το προβληματισμό, την αφύπνιση και την κινητοποίηση μας. Η επιλογή των βίντεο, της μουσικής καθώς και η έξοχη ερμηνεία των τραγουδιών από το συμμαθητή τους, Πελεκίδη Δημήτρη, υπογράμμισαν τη σημασία του ανθρωπισμού, της φιλίας και της αλληλεγγύης. Τους συγχαίρουμε για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε να πορευτούν στη ζωή τους προσηλωμένοι σε όλα εκείνα τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες που με τόση έμφαση μας υπέδειξαν.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανοιχτές αγκαλιές (free hugs) προς όλους τους παρευρισκομένους προβάλλοντας την «θεραπευτική» δύναμη της αγκαλιάς ως ανθρώπινης και ουσιαστικής επαφής.

 

image_pdfimage_print