Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Ανακοινώσεις » Σχολή Γονέων – Εκδήλωση για το Άγχος των Εξετάσεων

Σχολή Γονέων – Εκδήλωση για το Άγχος των Εξετάσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η 2η εκδήλωση – συζήτηση της Σχολής Γονέων του ΓΕΛ Μακροχωρίου με θέμα: «το Άγχος των εξετάσεων και η διαχείρισή του». Τι είναι το άγχος, από πού πηγάζει, ποιες είναι οι επιπτώσεις του στη σωματική και ψυχική υγεία, πώς μπορεί από εχθρός να γίνει σύμμαχος και ποιες είναι οι αποτελεσματικές πρακτικές αντιμετώπισής του συζήτησαν οι ψυχολόγοι, Αγγελή Παρασκευή της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Βέροιας και η Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με τους γονείς που κατέκλυσαν την αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου. Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Μακροχωρίου τις ευχαριστούν θερμά για τις τόσο ενδιαφέρουσες και εύστοχες εισηγήσεις τους και ευελπιστούν σε μελλοντική συνεργασία.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου με θέμα: «Τα όνειρά τους για μένα» και ομιλήτριες την Τσαπαροπούλου Έφη, ψυχολόγο, Λυμούση Σταυρούλα, νομική σύμβουλο και Νατσιοπούλου Χαρούλα, κοινωνική λειτουργό από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας.

Η θεματολογία της Σχολής συνεχώς εμπλουτίζεται και διευρύνεται με θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων και των ανησυχιών των γονιών. Έτσι στις επόμενες συναντήσεις μας θα ασχοληθούμε με θέματα όπως: «Ο καρκίνος του μαστού», «Εθισμός στο διαδίκτυο», «Νεανική παραβατικότητα», «Ενδοσχολική βία – ρατσισμός», «Εξαρτησιογόνες ουσίες», «Επαγγελματικός προσανατολισμός». Η συμμετοχή όλων σας μας τιμά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.

image_pdfimage_print