Άρθρα και ανακοινώσεις

Αρχική » Ανακοινώσεις » Το τμήμα Γαλλικών στη Θεσσαλονίκη

Το τμήμα Γαλλικών στη Θεσσαλονίκη

Γεύση από Γαλλία πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 που διδάσκονται Γαλλικά, την Τετάρτη 26 Απριλίου. Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε σύμπραξη με το τμήμα κατασκευών του σχολείου.  Λόγω  έργων στο δρόμο δεν προλάβαμε να επισκεφτούμε το Γαλλικό Ινστιτούτο, αλλά,  ξεναγηθήκαμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στις αίθουσες της  Γαλλικής Φιλολογίας, στο παλαιό και στο νέο κτήριο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθίσανε στα φοιτητικά έδρανα και παρακολούθησαν μάθημα!  Επίσης επισκεφτήκαμε  την  Βιβλιοθήκη  για τους  ερευνητές, καθώς και το  κεντρικό Αναγνωστήριο. Εντύπωση έκαναν τα μεγάλα αμφιθέατρα,  οι εγκαταστάσεις, και το έντονο πολιτικό στοιχείο, ενόψει και των φοιτητικών εκλογών.   Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  όπου θαυμάσαμε τη μόνιμη συλλογή.

Έντονα συναισθήματα και σκέψη,  προκάλεσε η συλλογή έργων τέχνης των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Καλών Τεχνών με την αποτύπωση των οραμάτων τους για το μέλλον. Την επίσκεψη οργάνωσε η εκπαιδευτικός Κυριακίδου Άννα.

image_pdfimage_print